De stripreeks Grutte Pier vertelt het levensverhaal van de beroemde/beruchte Friese strijder Grutte Pier. In Friesland wordt hij gezien als een held, terwijl hij in Noord-Holland bekend is als een wrede piraat.

In 2009 deed Mudhoen mee met een action figure van Grutte Pier als inzending voor de prijsvraag "Bagaazjedrager" (ontwerp een souvenir voor Friesland), waar hij een van de genomineerden was. Mudhoen ging daarna verder met het uitgeven van het levensverhaal van Grutte Pier als strip. Rico schreef het scenario en Alex tekende het verhaal. De eerste delen verschenen vanaf 2010 in zwart wit en da een tijd van stilte is Mudhoen in 2018 verder gegaan met het verhaal. Ditmaal in kleur. In 2019 verscheen de bundeling van de oude delen en een aantal nieuwe hoofdstukken "De strijd van Grutte Pier" en de Friese versie (vertaling door Henk Wolf) "De striid fan Grutte Pier".

Van 26 januari t/m 20 april is in Museum Dokkum de exposite "Fete & Grutte Pier" te zien met veel materiaal van Mudhoens Grutte Pier.

Voor meer informatie: mudhoen@mudhoen.com

© 2OO9-2O19

gruttepier

Door Mudhoen

GP1
GP2
GP3
GPbundel
m40
m41
m42
m43
strijdvanGruttePier
striidfanGruttePier